Reste-Pudding mit Schoko und Pflaumen / Leftover Pudding with chocolate and plums

Ich hab einen Kuchen ruiniert. Zu viel Mondamin. Viel zu trocken. Wegwerfen? Nein, Pudding draus machen.

  • 350g Kuchen zerbröseln
  • 1/3l Milch
  • 2 Eigelb
  • 1 TL Vanillezucker
  • 1 EL Kakao
  • 2 Pflaumen kleingeschnitten

Alles miteinander vermengen und kurz ziehen lassen.

  • 2 Eiweiß zu Eischnee schlagen und unterziehen.

Puddingmasse in eine gefettete und gemehlte Puddingform mit Deckel geben. Deckel verschließen.

1 Stunde im Wasserbad köcheln. 5 Minuten abkühlen lassen, öffnen, nochmal 5 Minuten abkühlen, stürzen. Schmeckt wie ein sehr saftiger Schokoladenkuchen. Nicht wie der brei-ige Dr Oetker Pudding.

 

I ruined a cake. Too much corn starch. Way too dry. Throw it away? No. Use for a pudding.

  • 350g cake ground
  • 1/3l milk
  • 2 eggyolks
  • 1 teaspoons vanilla sugar
  • 1 spoon cocoa
  • Chocolate to taste, finely cut
  • 2 plums finely cut

Mix it all and let it rest for a few minutes.

  • Beat 2 eggwhites until stiff and add them to the pudding.

Fll the dough into a greased and flour-coated pudding mold. Close the lid.

Simmer in a bain-marie for 1 hour. Let it cool for 5 minutes, open, let it cool down again for 5 minutes. Turn it out. Taste like a very chewy chocolate cake, not like a paste-like Dr Oetker pudding.

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