Unkrautvernichtung: (Un)Kräuterbutter / Weed control: Herbal Butter

Der Frühling beschert mir eine Menge Unkraut in meinem neuen Garten. Vor allem Brennesseln und Löwenzahn. Unkrautvernichter ist ein No-Go. Alles ausgraben… zu anstrengend. Besser ich esse es einfach auf. Hahaha! 🙂

Spring brings lots of weeds in my new garden. Especially stinging nettles and dandelions. Herbicide is a no-no. Tearing all out… too exhausting. Better I’ll finish it all up. Hahaha! 🙂

IMG_20170402_093225.jpg

Unkrautbekämpfungsmethode 1) (Un)Kräuterbutter

  • 125g weiche Butter
  • 1 hartgekochtes Ei, fein zerdrückt
  • 1 Handvoll Brennesseln und Löwenzahn, kochend übergossen, dann kleingeschnitten
  • 1/2 TL Salz
  • 1 TL Honig
  • 1 Messerspitze gemahlene Senfkörner

Alles miteinander verkneten. Fertig. Besonders lecker auf Roggenbrot mit frisch geschnittenen Zwiebelröllchen.

Weed control 1) Herbal butter

  • 125g soft btter
  • 1 hard boiled egg, mashed
  • 1 handful of young stinging nettles and dandelion leaves, blanched, then finely cut
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 1 teaspoon of honey
  • 1 pinch of ground mustard seeds

Mix it all. Done. Very yummy on rye bread with fresh spring onion.

IMG_20170402_093014

 

Advertisements

One thought on “Unkrautvernichtung: (Un)Kräuterbutter / Weed control: Herbal Butter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s