Bananen-Himbeer-Emmerbrei / Banana raspberry emmer porridge

Im Wochenbett vergisst man oft genug zu essen. Zudem soll man einige Nahrungsmittel bis zur Milchumstellung meiden. In den ersten 10 Tagen gab es häufig Pfannkuchen (aus Halb-Milch) mit Nußmus oder Apfelküchle oder Haferbrei mit Nußmus und Banane. Ein herrliches Frühstück für die Zeit nach der Milchumstellung ist Bananen-Himbeer-Emmer-Brei.

  • 1 Tasse Emmerschrot
  • 2 Tassen Wasser

In einem Topf zusammen aufkochen bis ein Brei daraus wird.

  • 1 Handvoll gefrorener Himbeeren
  • 1 zerdrückte Banane
  • 1 gehäufte TL natives Kokosöl

In den heißen Emmerbrei geben und verrühren.

IMG_20160718_074502

During the lying-in time you often forget to eat enough. Furthermore there are foods to avoid in the first 10 days. First I had a lot of pancakes (with half-milk, milk:water 50:50) with hazelnut butter or apple beignets or oats porridge with hazelnut butter and banana. A yummy breakfast for the time after the 10 days is banana raspberry emmer porridge.

  • 1 cup of coarsely ground emmer
  • 2 cups of water

Mix and cook a porridge. Add

  • 1 handful of frozen raspberries
  • 1 mashed banana
  • 1 heaped teaspoon of virgin coconut oil

to the hot emmer porridge.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s