Bitter Orange Recycling

Die Bitterorangen-Saison ist recht kurz. Ich liebe Bitterorangenmarmelade – vor allem mit einer Spur Zimt – und nutze die Gelegenheit, welche zu machen. Nur was tun mit den Überbleibseln von 1kg Bitterorangen? Orangenschale ist großartig um einen Kuchen zu aromtisieren… natürlich nur, wenn die Schale bio und unbehandelt ist. Wie haltbar machen?

Einfach die leeren Orangenhälften in eine Gefriertüte geben und einfrieren. Bei Bedarf eine Hälfte herausnehmen und die orange Schale (nicht das Weiße) mit einer Käsereibe abreiben. Viel natürlicher als künstliche Backaromen… und kostenlos, denn normalerweise würde man die Schale wegwerfen.

IMG_20160227_165621

The bitter orange season is quite short. I love bitter orange jam and use the opportunity to make some. But what to do with the remaining peel of 1kg of bitter oranges? It’s excellent for flavouring a cake… of course, only if it’s organic and untreated. How to preserve it?

Just put the empty halves in a freezer plastic bag and store it in the freezer. You can take one out any time and grate the frozen peel with a cheese grater. It’s much more natural than using artificial flavouring… and for free, because normally you would throw it away.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s