Violette Eiscreme in Minuten / Purple icecream in minutes

Gesunde Eiscreme, ganz einfach:

  • 1 1/2 Tassen Tiefkühl-Heidelbeeren

in den Mixer geben und 5 Minuten bei Zimmertemperatur antauen lassen.

  • 250g Topfen (ich mag Berchtesgadener Land Halbfett Topfen)
  • 1 Päckchen Vanillezucker

zu den Heidelbeeren geben und alles miteinander pürieren. In 2-3 Schalen verteilen und genießen. Zauberwesen und ich lieben den fruchtig-cremigen Geschmack. Und die Farbe ist toll!

Ich habe auch versucht, die Heidelbeercreme und reines Heidelbeerpüree in Stieleisförmchen zu geben und einzufrieren. Allerdings schmeckt das festgefrorene Eis nicht so süß und die harte Textur ist auch nicht so toll.

Healthy ice-cream, very simple:

  • 1 1/2 cups of frozen blueberries

Fill in a blender and let is warm up at room temperature for 5 minutes.

  • 250g curd (I like Berchtesgadener Land semibold curd)
  • 1 package of vanilla sugar

Add them to the blender and blend for 1 minutes. Fill it in 2 or 3 bowls and enjoy. My little magic creature and I love the fruity-creamy taste. And the colour is lovely!

I tried to fill the blueberry curd and pure blueberry sauce in popsicle forms and put them in the freezer. Didn’t like the result. Frozen hard they are not so sweet and the hard texture is not really great.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s