Müsliverwertung / Muesli recycling

Manchmal steht eine Müslisorte gefühlte Ewigkeiten daheim herum. Vielleicht die falsche Sorte, vielleicht mag ich gerade einfach kein kaltes Müsli mit Milch zum Frühstück. Wegwerfen? Nein. Warum nicht was anderes probieren?

  • 1/2 Tasse Müsli und
  • etwas mehr als 1/2 Tasse Wasser

in einen Topf geben und aufkochen.

  • 1 TL Erdnussmus
  • 1/2 Rippchen gehackte Zartbitter-Schokolade und
  • 1/2 Bananen

als Topping darüber geben und leicht unterziehen. In Scheiben schaut die Banane hübscher aus, aber zerdrückt schmeckt sie besser 😉

PC094360

Die Müslisorte ist eigentlich egal. Dank Erdnuss, Banane und Schokolade schmeckt man die Müslisorte ohnehin nicht mehr. Wer kein Müsli zur Verwertung übrig hat, nimmt einfach Haferflocken.

 

Sometimes the muesli seems to be sitting on your kitchen shelf forever. Maybe the wrong brand, maybe I just don’t like cold muesli with milk at the moment. Garbage? No. Why don’t you try something else?

  • 1/2 a cup of muesli
  • a bit more than 1/2 a cup of water

Add both in a pot and bring to a boil.

  • 1 teaspoon of peanut purée (similar to peanut butter, but more peanut, less oil, no salt and no sugar)
  • some dark chocolate (chopped) and
  • 1/2 a banana

Add the peanut purée, the chocolate and the banana as topping and stir a bit. The banana looks nicer in slices but tastes better when mashed 😉

The type of muesli is irrelevant. Due to peanut, banana and chocolate you don’t taste the original muesli anymore. If you have no muesli to use up, just take plain oats.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s